Wat moet ik doen als ik een buitenlands bedrijf inhuur?

Komt een buitenlandse werkgever of meldingsplichtige zelfstandige tijdelijk voor u werken in Nederland, dan moet u controleren of deze zijn komst (correct) gemeld heeft in het online meldloket.

U ontvangt per e-mail bericht nadat de buitenlandse werkgever of zelfstandige zijn komst heeft gemeld. U kunt de melding online inzien door in te loggen als opdrachtgever. In de melding staan de gegevens van de zelfstandige of het bedrijf en de werknemers die voor u komen werken, het adres van de werkplek in Nederland, een beschrijving van de werkzaamheden en hoe lang deze duren. Bevat de melding onjuistheden, geef dit dan aan in het online meldloket en vraag de buitenlandse werkgever of zelfstandige om de melding aan te passen.

U heeft daarvoor uiterlijk 5 werkdagen de tijd na aanvang van het werk. Werkdagen zijn alle dagen in een week behalve zaterdag en zondag.

Bijvoorbeeld: Beginnen de werkzaamheden op een woensdag? Dan heeft u vanaf die dag tot uiterlijk de woensdag in de week daarna de tijd om alle gegevens die niet kloppen te melden via het online meldloket.